TÜRKİYE-IRAK TISİAD'IN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

TISİAD`ın Ramazan ayı dolayısıyla düzenlediği iftar programı Türkiye ve Irak`tan davetlilerin katılımı ile yapıldı.

Gündem 11.07.2014 15:29:36 0
TÜRKİYE-IRAK  TISİAD

TISİAD`ın Ramazan ayı dolayısıyla düzenlediği iftar programı Türkiye ve Irak`tan davetlilerin katılımı ile yapıldı.

 

Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği`nin (TISİAD) düzenlediği iftar programı, Mersin Tenis Kulüpte gerçekleştirildi. Yemeğe; Irak Gaziantep Başkonsolosu Sabah Aldabbagh ve eşi Nedva El Qado Aldabbagh ile 3 kızı, ayrıca Erbil`den Türkiyeli Evrensel İşverenler Derneği (TEİD) Başkan Yardımcısı Baran Aslan ile dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan TISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç, TISİAD`ın 2012 yılında kardeş ülkeler Türkiye ve Irak arasında ki ekonomik, sosyal ve kültüre bağları güçlendirmek için çıktığı yolda, önemli mesafeler kat ettiğini söyledi.

“Bugün ne yazık ki Irak’ta yaşanan olaylar nedeniyle her iki ülkede de büyük üzüntü ve endişe yaşanmakta olup, birlik ve beraberliğimiz ile bu kötü günleri geride bırakmanın temennisi içerisindeyiz” diyen Kılıç, “Bu sıkıntılı günlerde iş dünyasının yaşadığı problemlerin çözümüne yönelik yetkili ve ilgili makamlarla görüşmelerimiz de devam etmektedir. İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı vesilesiyle bir araya gelmemiz inanıyorum ki bağlarımızı güçlendirecek, güzel günlere ulaşmamıza katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

 KALABALIK KONSOLOSU ŞAŞIRTTI

 Irak Gaziantep Başkonsolosu Sabah Aldabbagh da, gördüğü kalabalık karşısında şaşırdığını söyleyerek, “Gördüğüm bu kalabalık beni çok şaşırttı, Irak ile bu kadar iş yapan insan olduğunu bilmiyordum. Konsolosluğumuz 3 yıldır faaliyette. Konsoloslukta ticari ve iktisadi her anlamda işlem yapıyoruz. Bütün herkese kapımız açık. Türklere Irak`ta yapabilecekleri her iş için yardımcı oluyoruz. Irak ile yapılacak tüm ticari işlemlerde elimizden gelen her türlü yardıma açığız. Konsolosluğumuza 7 şehir bağlı. Mersin ve Adana biraz daha Ankara`ya yakın olduğu için Ankara konsolosluğuna bağlı” dedi.

Konuşmaların ardından TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, Irak Gaziantep Başkonsolosu  Sabah Aldabbagh’a plaket, TISİAD Başkan Yardımcısı Cavidan Demirağ da, Başkonsolosun eşi Nedva El Qado Aldabbagh’a çiçek sundu.

 

 

‘’HABERİN OLDUĞU HER YERDE’’

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


41.6° / 29.2°
  • BIST 100

    10739,94%2,57
  • DOLAR

    32,80% 0,05
  • EURO

    35,10% -0,10
  • GRAM ALTIN

    2490,58% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3973,22% 0,00